Tislaus:
Tislauksella tarkoitetaan prosessia, jossa toisiinsa lienneet aineet erotetaan toisistaan.
Tislaus perustuu aineiden eri haihtuuvuuksiin.
Tislaustulokseen vaikuttavia tekijöitä on mm. jäähdyttimen tislaus - ja tislekolvin puhtaus ja lämpötilan pitäminen samana koko prosessin ajan , myös jäähdyttimessä olevalla vedellä on osansa tislaustuloksessa.
pH- arvo kertoo vetyionien aktiivisuudesta liuoksessa, vesilioksen happamuus ilmoitetaan pH- asteikolla.
Sähkönjohtokyky kertoo paljonko jokin neste tai materiaali voi läpäistä sähköä.
Sähkön johtavuuteen vaikuttaa se miten hyvin elektronit ja ionit voivat kulkea atomin sisällä.
Calsiumionien pitoisuus määritetään kompleksometrisella titrauksella EDTA- liuoksella ja Indikaattorina toimii Kalkonkarboksyylihappo. |
Kun titraus on valmis liuoksen väri muuttuu siniseksi. |
Teimme kuvan mukaisen tislauslaitteston ja tislasimme Vichy-vettä. |
Tislauksen jälkeen mittasimme keräyskolviin saadun vesi- liuoksen pH:n ja johtokyvyn. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti